→ Direct de juiste schilder gevonden

Kosten schilderwerk

De beste tarieven

Echte vakmannen

Actief in heel Nederland

Binnen 1 minuut geregeld

Uw woning laten schilder? Dan wilt u natuurlijk weten wat de kosten voor het schilderwerk zijn. Op deze pagina vindt u alle relevante informatie over de kosten van schilderwerk in 2022. Wij vertellen u wat de gemiddelde kosten per m2 zijn, en wat onze werkwijze is. Gaat u een professionele schilder inhuren? Dan bent u bij ons op de juiste plek, met een uitstekende service en goede prijs kwaliteitverhouding maken wij onze klanten tevreden.

Een goede voorbereiding en een aantrekkelijk tarief

Van de voorbereidende werkzaamheden tot uitvoeren, wij regelen het tegen een aantrekkelijk tarief
Bij ons hoeft u niet bang te zijn voor onverwachte kosten. Wij maken altijd eerst een offerte op maat, waarin alle werkzaamheden staan vermeld die wij voor u gaan uitvoeren. Zo weet u precies waar u aan toe bent, en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Wij vinden het dan ook geen probleem als u bij meerdere schildersbedrijven een offerte aanvraag doet voor de kosten binnenschilderwerk of buitenwerkzaamheden. Onze schilderwerk specialisten zijn de juiste keuze

Kosten schilderwerk per m2

In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten voor schilderwerk per m2.

Type schilderwerk Gem. prijs per m2
Binnen €25 – €35
Sauswerk €10 – €15
Spuitwerk €5 – €15
Buiten €30 – €40
Behangen €5 – €10

Kosten binnenschilderwerk

In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten voor binnenschilderwerk.

Type schilderwerk Gem. prijs
Kozijn €75 – €150
Trap €200 – €750
Woonkamer €700 – €1500
Deuren €100 – €200
Muren sauzen €1000 – €2500
Keuken €500 – €1000

Kosten buitenschilderwerk

In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten voor buitenschilderwerk.

Type schilderwerk Gem. prijs
Voordeur €75 – €150
Achterdeur €75 – €150
Raamkozijn €75 – €150
Appartement €1000 – €1250
Tussenwoning €1250 – €1500
Hoekwoning €1750 – €2500
Vrijstaand huis €2500 – €5000
Gevel €1250 – €2000

Factoren die de kosten van schilderwerk beïnvloeden

De totale kosten van het laten schilderen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan het type schilderwerk: kost een schilder voor binnenschilderwerk evenveel als voor buitenschilderwerk? En wat zijn de kosten als u specifiek uw trap wilt laten schilderen of als u de plafonds wilt laten schilderen? Buitenschilderwerk kan duurder uitvallen, vooral bij slechte weersomstandigheden of als u houten kozijnen heeft die extra aandacht nodig hebben.

Een andere factor is het uurtarief van de schilder. De kosten uurtarief schilder kunnen variëren, afhankelijk van ervaring en expertise. Een erkende schilder kan een hoger uurtarief hebben, maar biedt vaak ook betere kwaliteit en een mooi eindresultaat. Bij Betrouwbareschilder.nl hebben we een netwerk van ervaren schilders die kwaliteit leveren tegen aantrekkelijke kosten. Wees dus voorzichtig met een te laag uurtarief schilder, want goedkoop kan soms duurkoop zijn.

Daarnaast spelen de voorbereidende werkzaamheden een rol. Soms moet het huidige schilderwerk eerst vervangen worden of zijn er andere taken die de schilder moet uitvoeren voordat het schilderen begint.

BTW-tarief en verfkeuze

In Nederland wordt onderscheid gemaakt tussen het normale en het verlaagde btw-tarief voor schilderwerk. Wanneer uw woning ouder is dan 2 jaar, kunt u profiteren van het lage btw-tarief. Dit kan aanzienlijk schelen in de totale kosten.

Ook de keuze van de verf is van invloed. Goede, dekkende verf kan duurder zijn dan goedkopere verf. Echter, een goede schilder kiest vaak voor kwalitatieve verf om zo het beste resultaat te garanderen. Bij Betrouwbareschilder.nl adviseren we altijd de juiste verf voor uw situatie, zodat u niet achteraf de verf opnieuw moet kopen of het schilderwerk vervangen bij onaangename verrassingen.

Kosten schilderwerk

Uw huis laten schilderen, vraag een offerte aan!

Wij komen altijd met een vrijblijvende offerte. Voor het maken van deze offerte maken wij graag een afspraak met u om langs te komen. Tijdens dit bezoek kunnen wij alle wensen en eisen bespreken, en de woning bekijken waar het schilderwerk moet worden uitgevoerd. Op basis van deze informatie maken wij een offerte op maat. Wanneer u akkoord gaat met deze offerte, maken wij een afspraak voor de start van het schilderwerk.

Van gedetailleerd schilderwerk tot uw hele woning

Wij zijn gespecialiseerd in alle soorten schilderwerk, en kunnen elk soort project aan. Van het schilderen van binnenmuren tot het aanbrengen van muurverf of behang, wij staan voor u klaar. Heeft u speciale wensen? Laat het ons dan weten, dan kunnen wij hier rekening mee houden in de offerte.

Een professionele schilder inhuren

Wilt u uw woning laten schilderen door een professionele schilder? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken met een team van ervaren en deskundige schilders, die elk soort project perfect aan kunnen. Met onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe we het beste resultaat kunnen behalen. Of het nu enkel gaat om de muren schilderen, uw huidige schilderwerk opknappen, houten kozijnen spuiten, onze professionele schilders hanteren aantrekkelijke kosten. Dit geldt zowel voor binnenschilderwerk als de kosten buitenschilderwerk. Voor alle soorten schilder klussen kunt u onze ervaren vakman inhuren

Binnenschilderwerk kosten, dit zijn de gemiddelde prijzen

Bij ons profiteert u van een scherpe prijs/kwaliteit verhouding, en kunt u altijd rekenen op een deskundig advies. Heeft u vragen over het schilderwerk, of bent u niet zeker welke kleur u wilt gebruiken? Wij denken graag met u mee, en geven u eerlijk advies op maat. Wij werken uiterst nauwkeurig. Van het aanbrengen van afplaktape tot het schoonmaken van de ondergrond, alles wordt tot in de puntjes geregeld.

Schilderwerk vervangen, uw keuken schilderen of een winterschilder?

Als allround schilder kunt u voordelig een klus beginnen met onze schilders. De tarieven zijn afhankelijk van verschillende factoren, daarom kunt u voor de exacte prijs het beste een offerte aanvragen. Dit is onder andere afhankelijk van de volgende zaken: inclusief verf en welke soort verf, oude verflaag verwijderen, buitenschilderwerk, speciale verf, de klus inmeten, de dekkende verf en meer. De schilderwerk kosten zijn hier allemaal afhankelijk van. Deze onderdelen hebben allemaal te maken met de prijsopbouw schilder kosten.

Wat kost een schilder?

Na het schilderwerk kunt u weer jaren vooruit, en genieten van een frisse en strakke woning. Wij gebruiken alleen hoogwaardige verfproducten, dus geen goedkope verf en werken met een vakkundig team. Op die manier bent u verzekerd van een perfect resultaat. Wij kunnen met meerdere schilders snel de klus klaren! U vraagt zich waarschijnlijk af, wat kost een schilder? Wij bieden u de scherpste prijzen in een definitieve offerte, de beste deal vindt u bij de Betrouwbare Schilder. Wij werken met een standaard uurtarief. Vraag vandaag nog een offerte aan voor de exacte kosten zodat u het project voordelig kunt afronden!

Transparantie in kosten

Een van de belangrijkste zaken bij het inhuren van een schilder is transparantie in de kosten. Wat kost een schilder per uur? Wat zijn de totale kosten? En hoe zit het met de kosten voor buitenschilderwerk ten opzichte van binnenschilderwerk? Schilders rekenen soms op verschillende manieren, en het is daarom goed om hier vooraf duidelijkheid over te hebben.

Bij Betrouwbareschilder.nl zorgen we voor duidelijkheid. Met onze onderstaande tabel geven we een indicatie van de gemiddelde kosten schilderwerk, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast helpen we u graag met het vinden van de juiste schilder voor uw klus, of het nu gaat om een vrijstaande woning, een appartement, of specifieke schildertaken zoals het schilderen van houten kozijnen of gedetailleerd schilderwerk.

Direct een offerte op maat voor uw schilderwerk?

De beste schilders van Nederland staan iedere dag voor u klaar. Vraag een offerte aan en u heeft binnen 24 uur reactie!

Veelgestelde vragen over kosten schilderwerk

Bekijk hier de veelgestelde vragen.

Welke factoren zijn van invloed op de kosten?
Veel factoren kunnen de totale kosten van een schilderproject beïnvloeden, waaronder de grootte van de kamer, het aantal benodigde lagen, het type verf en de gebruikte materialen, de arbeidskosten en eventuele noodzakelijke reparaties voorafgaand aan het schilderen. Als er omvangrijke schade is die moet worden aangepakt voordat het schilderwerk kan beginnen, zoals waterschade of gaten in de muren, kan dit extra tijd en kosten met zich meebrengen. Bovendien kunnen complexe ontwerpen of extra kleuren gespecialiseerde benodigdheden en meer tijd van schilders vergen – met hogere arbeidskosten tot gevolg.
Hoeveel kost het meestal om één kamer te schilderen?
De totale kosten voor het schilderen van een kamer van gemiddelde grootte (12×12) hangt af van de hierboven genoemde factoren, maar kan variëren van 300 tot 700 euro. Voor een grotere ruimte, zoals een open woonkamer, kunnen deze kosten hoger uitvallen.
Hoe haal ik het meeste uit mijn schilderbudget?
Om het meeste waar voor uw geld te krijgen bij het schilderen van een kamer, begint u met vooruit plannen en onderzoek naar de materiaal- en arbeidskosten. Zoek naar kwaliteitsverf die duurzaam is en lang meegaat, maar ook binnen uw budget blijft. Tenzij u zeker bent van uw schildervaardigheden, kan het de moeite waard zijn om een ervaren schilder in te huren – hun expertise kan u op de lange termijn tijd en geld besparen. Zorg ervoor dat alle reparaties zijn uitgevoerd voordat het schilderen begint, zodat u om extra kosten te vermijden. Kies tenslotte voor neutrale en klassieke kleuren, die uw kamer een frisse uitstraling kunnen geven zonder de kosten van meer gespecialiseerde verven of afwerkingen.
Is het de moeite waard om een professionele schilder in te huren?
Het inhuren van een professionele schilder kan op vele manieren voordelig zijn – hij heeft vaak toegang tot materialen en gereedschap van betere kwaliteit, en ervaring met het werken met verschillende soorten oppervlakken, texturen en verfproducten. Zij kennen ook de beste technieken om een ruimte voor te bereiden op het schilderen en weten hoe zij de klus snel en efficiënt kunnen klaren. Als u echter geld wilt besparen, kunt u proberen een deel van het werk zelf te doen – zoals voorbereidend werk of kleinere oppervlakken die niet al te veel vaardigheden of tijd vergen.

Offerte voor uw kosten schilderwerk?

Ontvang binnen 24 uur een gratis offerte op maat!