Kozijnen schilderen

Professioneel schilderwerk, vakkundig en nauwkeurig.

Ervaren schilders

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

kozijnen schilderen aan de binnenkant

Wilt u het esthetische uiterlijk van uw huis naar een hoger niveau tillen zonder uw bank te leeg te plunderen? U kunt de kleur van uw kozijnen verven en zo een hele andere uitstraling aan uw woning geven. Mocht u uw kozijnen gaat schilderen, zal dit een drastische verandering zijn op de algehele uitstraling van uw huis. Je hoeft niet de hele muur te schilderen om je huis een nieuwe look te geven. Het schilderen van de kozijnen van ramen is een eenvoudige handeling die aanzienlijke effecten op uw huis kan hebben. Als u een gladde en mooie afwerking wilt hebben, kunt de kozijnen laten schilderen door onze betrouwbare en gespecialiseerde schilders. Kunststof kozijnen schilderen en houten kozijnen schilderen is moeilijker dan het lijkt, waardoor het uitbesteden aan een professionele schilder een goede keuze is. Zijn uw kozijnen toe aan een nieuwe look? Neem dan direct contact met ons op zodat wij uw huis weer een nieuwe lik verf kunnen geven.

 

De voordelen van uw kozijnen schilderen

De belangrijkste reden voor het schilderen van het raamkozijn is om de houdbaarheid van de kozijnen van uw huis te verbeteren. Het schilderen kozijnen kan uw woning direct een andere uitstraling geven. Bovendien kan het schilderen van kozijnen beschermen tegen verschillende factoren die tot schade kunnen leiden weersinvloeden van buitenaf kunnen de kozijnen beschadigen. De verf kan bijvoorbeeld uw kozijnen beschermen tegen rotten. Wanneer er scheuren in de kozijnen ontstaan kan er water in het kozijn trekken. Als gevolg hiervan kan het rotting en vernietiging van de kozijnen veroorzaken. De kozijnen dient daarom eens in de vijf tot zeven jaar opnieuw geschilderd te worden. De verf beschermt ook het houten frame tegen zonnestralen. Daarom moet u de beste verf kiezen om uw houten kozijnen te beschermen tegen eventuele beschadigingen. U kunt in overleg met onze specialisten of professionele schilders de beste nieuwe verflaag kiezen.

kozijnen schilderen aan de binnenkant

De redenen om een ​professionele schilder in te huren

Hoewel het schilderen van de raamkozijnen er eenvoudig uitziet, moet u dit schilderproject niet alleen doen. Voor het beste resultaat moet u professionals inhuren om uw binnen- en buitenkozijnen te schilderen. Dit project vereist speciale aandacht voor de details. Wanneer u een betrouwbare schilder inhuurt, kunt u heerlijk ontspannen. U hoeft alleen maar te wachten tot de klus geklaard is. U hoeft de verfbenodigdheden niet aan te schaffen. Ook hoeft u de muur en het glas niet af te plakken om rommelige resultaten te voorkomen. Onze schilder schildert uw kozijn zorgvuldig. Na afronding van het project ruimen we ook weer alles netjes op. Het inhuren van een schilder is dus zeker de moeite waard.

 

Kozijnen schilderen, hoe gaan wij te werk?

Zoals hierboven al beschreven is, is het schilderen van kozijnen noodzakelijk en dient dit eens in de 5 tot 7 jaar gedaan te worden. Wanneer u dit niet doet, kan dit leiden tot vervelende gevolgen. Het schilderen van kozijnen dient ook volgens een bepaalde volgorde te gaan om ervoor te zorgen dat het beste resultaat behaald word. Er is altijd een voorbehandeling nodig. Als aller eerst wordt het glas afgedekt en worden de kozijnen met grof schuurpapier behandelt zodat de verf goed hecht. Overtollige kit wordt weggehaald en alle stof en losse verf word verwijderd met een vochtige doek. Ook wordt het kozijn ontvet en de oude verflaag verdwijnt door het schuren. Hierna kan de primer of voorbehandeling worden aangebracht, dit wordt ook wel een laag grondverf genoemd. Zodra de grondverf droog is, kan de verflaag worden aangebracht met een ronde kwast of een smalle verfroller. Na dat de verf is opgedroogd, kan een laklaag worden aangebracht. Deze speciale lak laag kan de kozijnen weer tegen andere beschadigingen beschermen en is uv bestendig. Zoals u ziet is het een klus waar veel aandacht aan besteed wordt. Neem direct contact met ons op om een afspraak te maken. We staan graag voor u klaar!

Hoe vaak moet ik mijn kozijnen opnieuw schilderen?
Het opnieuw schilderen van uw kozijnen hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruikte type verf, het klimaat en de weersomstandigheden in uw omgeving, en de mate van slijtage. In het algemeen geldt dat als u uw kozijnen met acryl-latexverf voor buiten hebt geschilderd, u kunt verwachten dat deze 3 tot 8 jaar meegaat voordat u een nieuwe laag nodig hebt. Als u in een gebied woont waar extreme temperaturen of stormen voorkomen, moet u wellicht vaker opnieuw schilderen. Voor de beste resultaten inspecteert u uw kozijnen regelmatig en werkt u eventuele krassen of schilfers bij met verf. Zo verlengt u de levensduur van de bestaande afwerking en houdt u uw de ramen zien er goed uit. U kunt ook overwegen een hogere kwaliteit verf te gebruiken die beter bestand is tegen de elementen. Zo gaan uw kozijnen langer mee en hoeven ze minder vaak opnieuw te worden geschilderd.

Moet ik een primer gebruiken voordat ik mijn kozijnen schilder?
Ja, het wordt aanbevolen om altijd een primer te gebruiken voordat u uw kozijnen verft. Grondverf creëert een gladder oppervlak op het hout, zorgt voor een betere hechting van de verf en helpt eventuele vlekken of verkleuringen tegen te houden. Het biedt ook extra bescherming tegen vocht en voorkomt dat de verf na verloop van tijd afbladdert. Bovendien kan een primer de levensduur van uw verfwerk verlengen door een extra beschermingslaag tegen de elementen te bieden. Zorg er altijd voor dat u er een kiest die is samengesteld voor buitenoppervlakken en een maximale duurzaamheid biedt. Zo blijven uw kozijnen er jarenlang mooi uitzien.
Welke verf gebruik je voor kozijnen verven?
Voor het schilderen van kozijnen kunt u het beste een hoogwaardige acrylverf voor buiten gebruiken. Dit type verf biedt een goede flexibiliteit en is jarenlang bestand tegen verbleken, barsten en afbladderen. Het biedt ook een uitstekende bescherming tegen vocht en andere weersomstandigheden. Acrylverf voor buiten is bovendien verkrijgbaar in honderden kleuren en afwerkingen, zodat u gemakkelijk de verf kunt vinden die het beste bij de stijl van uw huis past. Kies een semi-glanzende of satijnen afwerking voor het beste resultaat. Zorg er altijd voor dat u het oppervlak goed voorbereidt voordat u de verf aanbrengt en volg alle instructies op het blik voor optimale prestaties.

Welke voorbereiding is nodig voor het schilderen van kozijnen?
Voordat u begint met het schilderen van uw kozijnen is het belangrijk om het oppervlak voor te bereiden. Gebruik eerst een staalborstel of een borstel met harde haren om vuil, stof en puin van het hout te verwijderen. Gebruik vervolgens een schuurpapier met medium tot fijne korrel om ruwe plekken weg te werken of bestaande verf te verwijderen. Neem na het schuren de tijd om het frame grondig te reinigen met een oplossing van een mild schoonmaakmiddel en water. Laat het oppervlak volledig drogen voordat u grondverf en verf aanbrengt. Gebruik tot slot schilderstape langs beide zijden van de glazen ruiten voor nette randen en een professioneel resultaat.

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek